Kategorier
Finans

Billig Strøm

Strøm

Når du starter dagen er det nok stor sannsynlighet for at du har brukt ganske mye strøm allerede. Dette vil avhenge av hvilken tid på året du lever i og hvor i landet. Det som er fascinerende med strømforbruket er at det er så avhengig av hvor du bor, hvor du er og hvem du er. Strøm er et personlig forbruk på mange måter fordi det er du som styret hva du gjør. På denne måten er det best å fokusere på seg selv og sitt egent forbruk. Du må få en oversikt over ditt forbruk. Det kan faktisk ta litt tid fordi du må få en oversikt over alle dine strømkilder og deretter må du forstå hvem av dem som bruker mer enn andre.

Når du skal effektivisere noe så er det veldig praktisk at du bruker mest tid på å effektivisere hvor du har mest å spare. Ønsker du å trekke ut stikkontakten på brødristeren sparer du minimalt med strøm, men om du dropper å bruke tørketrommelen sparer du veldig mye mer billig strøm. Det er denne måten som gjør at du sparer strøm på det som er viktig.

Tine og kjøle ned mat

Skal du lage mat er det faktiske muligheter for å spare energi ved å tilberede maten på best mulig måte. Når du lager mat vil du enten tine mat, varme den opp eller spise den som den er. Skal du tilberede mat som er frossen vil det være veldig praktisk å tine maten først i kjøleskapet slik at du bruker noe av kulden til å holde kjøleskapet kaldt. Dette hjelper deg med å spare litt strøm på kjøleskapet uten at du trenger å varme opp fra fryst tilstand.

Mange tiner mat i mikrobølgeovnen. Det tar strøm. Lar du den tine selv så får sparer du penger. Motsatt vei er også fornuftig. Skal du fryse ned restemat er det bedre å la restematen kjøle seg ned i romtemperatur slik at du ikke bruker strøm på å kjøle maten ned.

Oppvarming av mat

Det er flere måter å lage mat på og det er flere måter å klargjøre mat på. Skal du varme mat så vil det være smart å sette for eksempel gryta midt på varmekilden. Bruker du gryter eller panner er det viktig at du setter dem midt på plata. Da går all varmen inn i gryta eller panna. Bruker du lokk vil du også varme ting raskere fordi du har et mindre varmetap.

Du kan også spare strøm samtidig som du lever sunnere. Spis mer av rå mat. Det er veldig mye god, sunn og rå mat der ute. Tenk på all den fisken som er god ukokt. Spis derfor mer rå fisk av høy kvalitet. Der er veldig mye i naturen som er best spist rå, som bær og nøtter. Spis derfor mer av all type mat som er rå.