Kategorier
Finans

Bitcoin

Bitcoin

Bitcoin er en desentralisert digital valuta som bruker kryptering for å sikre at alle transaksjonene utføres sikkert og uten at noen kan hacke seg inn. Det fungerer overraskende bra og det er ingen grenser for hvor mange som nå viser interesse for Bitcoin sammenlignet med hvor Bitcoin var for noen år siden. Denne interessen gjenspeiler seg selvfølgelig i kursen, men også i hvor mange som er interesserte i å sette opp egne betalingspunkter eller på andre måter fasilitere for at Bitcoin kan brukes som betalingsmiddel hos dem. Det fines med Bitcoin som betalingsmiddel er at ingen kan se hva som skjer på et mer overordnet nivå. Du må selv rapportere inn til myndighetene hvor mye penger som du får og hvor mye penger du sitter igjen med. Da blir det mindre problemer og mindre feil.

Alle har innsyn

Det aller beste med Bitcoin er at det er transparent. Det er ingen som sitter midt i der hvor alt skjer og kontrollerer eller gjemmer informasjon om det som foregår foran øynene til alle. Dagens banksystem gjør akkurat dette. I dagens system er det ingen som egentlig vet hva som skjer med unntak av bankene. De sitter på all informasjon og de deler ikke noe mer enn de absolutt må.

Bitcoin er den store forskjellen. Når du bruker Bitcoin kan du se hva alle gjør. Du trenger nemlig ikke være bekymret for å ikke få lov til å se inn i databasen til banken. Hadde banken visst deg sin database kunne du veldig raskt se hvor mange penger som går igjennom banken og hvor stor banken er sammenlignet med andre banker. Dette vil ikke banken at du skal få lov å se i det hele tatt og de gjemmer seg. Bitcoin er et nettverk hvor ingenting kan gjemmes bort. Det gjør det også veldig mye lettere for alle som ønsker det å se hva som skjer og når ting skjer. Er du en type som liker å følge med på ting og helst ikke vil bli satt på sidelinjen er Bitcoin valutaen for deg.

Klima og utvinning

Det har vært veldig mye snakk om utvinning og hvordan utvinning av Bitcoin kan være veldig dyrt. Det stemmer at de som utvinner Bitcoin, som egentlig bare betyr at det hjelper de som ønsker å overføre Bitcoin med å fullføre sine transaksjoner, bruker mye strøm. Lyd er også noe som fort kan bli et problem fordi datamaskiner bråker veldig mye. Når du bor ved siden av et slik anlegg som lager eller leter etter Bitcoin vil det gi mye lyd som igjen skaper mye problemer for naboer og for andre.

Utvinning er kun skadelig for klima hvis man bruker energikilder som skaper mer problemer for klimaet. Det er derfor man bør oppmuntre mer til utvinning i Norge fordi alle som utvinner her kan bruke vannkraft som sin strømkilde. Med andre ord blir Bitcoin helt ren.

Skal du kjøpe Bitcoin, kan du bruke nettsiden: https://kjopebitcoin.com/kjope-bitcoin/